Du er her: Forsiden Hestedækken

Find det rigtige hestedækken til din hest

Hestedækkenet er en beklædningsgenstand, som oprindelig er skabt til at holde hesten varm på kolde dage. I dag findes der dog et meget stort udvalg af dækkener, der også har andre funktioner. Der findes regndækkener, som holder hesten tør på regnvejrsdage. Du kan også finde helsedækkener, som bidrager til hestens blodcirkulation og muskelbevægelse.

Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige typer af dækkener. Herunder får du svar på en række spørgsmål om dækkener, som kan hjælpe dig til at vælge det rette.

Hvorfor er det en god idé at anskaffe et hestedækken?

Det kan være en god idé at købe et dækken til hesten om vinteren. I de kolde vintermåneder kan hesten risikere at blive syg, hvis den står et koldt og vådt sted. Dækkenet kan derfor være ideelt til at holde hesten varm og tør. Mange bruger også et dækken under opvarmningen til konkurrencer eller træningen for at skridte hesten varm.

Det kan også være ideelt at bruge et hestedækken om sommeren. Nogle dækkener er designet, så luften kan cirkulere og dermed køle hesten ned på varme sommerdage.

Du finder altså et stort udvalg af hestedækkener, som alle er udviklet til at sikre din hest den bedst mulige komfort på både varme og kølige dage.

Hvilke materialer kan du vælge imellem?

Hestedækkener laves i mange forskellige materialer afhængig af dækkenets funktion. I de kolde vintermåneder laves dækkener til udendørsbrug i et vandtæt materiale som nylon eller polyester. Dækkenet fyldes af fiber, som holder hesten varm på kolde dage.

I de varme sommermåneder laves et dækken til udendørsbrug ofte i et net-materiale, som sikrer maksimal luftstrøm. Desuden er mange sommerdækkener lavet i et svedtransporterende materiale, så hesten ikke bliver for varm.

Du finder også dækkener til indendørsbrug, der er lavet i fleece eller uld.  

Sådan plejer du et hestedækken

De lette dækkener kan tåle at blive vasket i vaskemaskinen. Det er dog en god idé at rense dækkenet for hår og mudder, inden de ryger en tur i maskinen. De store og tunge dækkener er ikke egnet til vaskemaskinen, da de ikke har plads nok til at blive rene i maskinen.

Du kan rengøre de store dækkener ved at børste mudder og hår grundigt af. Derefter kan du finde vandslangen frem og skylle dækkenet godt af. Det er vigtigt, at dækkenet når at tørre helt, før det tages i brug. Du kan risikere at hestedækkenet mugner, hvis ikke det når at tørre helt.

Hvornår bruger man hestedækken?

Der findes forskellige typer af hestedækkener, som bruges til forskellige formål.

Udedækkener dækker store dele af hesten, så den er beskyttet mod vind og vejr. Denne type dækken bruges, når hesten er på fold. Du kan finde svedtransporterende udedækkener, som passer godt til sommersæsonen. Du kan også finde varme og vandtætte dækkener til vintersæsonen.

Indedækkener bruges til hesten, når den er i stalden. Hesten kan få indedækken på, når den skal sove, så den ikke sover med et vådt dækken fra folden. Denne type dækken behøver ikke at være vandtæt eller dække hele kroppen, da hesten er isoleret i stalden.  

Sportsdækkener bruges ofte når hesten skridtes varm før en konkurrence eller træningen. Denne type hestedækken kan dog også bruges til en ridetur i de kolde vintermåneder. Dækkenet er lavet i et tyndt materiale, og desuden er det designet, så hesten får mest muligt plads til at bevæge sig.

Helsedækkener er udviklet til at yde den bedst mulige komfort for hesten. Dækkenet er lavet med forskellige funktioner, som har til formål at øge hestens blodcirkulation.

Du kan altså vælge mellem et stort udvalg af dækkener, som passer til forskellige årstider og situationer.